VEKA verkoopt jachtwerf Jongert

0

De Nederlandse superjachtbouwer Acico Yachts heeft jachtwerf Jongert in Wieringerwerf overgenomen van de VEKA Group. Deze overname staat volgens de Enkhuizer werf garant voor de toekomst van Jongert en Acico Yachts. Beide merken zullen binnenkort volledig operationeel zijn in Wieringerwerf.

De Jongert-werf beschikt over een oppervlakte van 44.000 m2, met directe toegang tot water, drie grote productiehallen en drie afzonderlijke werkplaatsen voor metaal-, timmer- en schilderwerk. ‘Deze overname versterkt onze positie en stelt ons in staat om één van de weinige Nederlandse scheepswerven te zijn die haar klanten volledige expertise van de jachtbouw onder één dak kan bieden’, zegt directeur Christian Bolinger in een persbericht waarmee Acico Yachts de overname bekend maakt. ‘We kunnen nu superjachten tot een lengte 60 meter bouwen. Het Jongert-erfgoed zit al in onze aderen bij onze ruim 50 ambachtslieden; veel van hen hebben een historie als voormalig medewerker van Jongert.’

 

Eigen markt

‘Door samenvoeging van de twee bedrijven is een schat aan ervaring en knowhow herenigd en gemakkelijk beschikbaar voor onze klanten.’ Ook Acico Yachts zal worden versterkt volgens het persbericht. Dat kan nu de bouw en refits van superjachten uitbreiden. De nieuwe organisatie zal een mengeling zijn van twee superjachtmerken. Zij blijven elk hun eigen markt bedienen: de zeiljachten- en de motorjachtenmarkt.

Nadere details over de overname zijn niet bekend gemaakt. Jongert werd op Fundainbusiness.nl voor 5 miljoen euro aangeboden.

 

tekst en foto: Evert Bruinekool
Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.