Gigant in Eemshaven

0

Woensdagavond arriveerde de Saipem 7000 in Eemshaven. Het op een na grootste kraanschip ter wereld is eigendom van het Italiaanse offshorebedrijf Saipem. In de Groningse haven ondergaat het gevaarte de komende maanden een aantal onderhoudswerkzaamheden.

‘De Saipem zal zeker tot eind van het jaar afgemeerd blijven in Eemshaven. Wij zijn trots dat Broekman Logistics en Marico de Saipem 7000 naar Eemshaven hebben kunnen halen en kijken uit naar een goede samenwerking met Saipem’, zegt Andre van der Kevie van Marico. Dat bedrijf maakt sinds 2014 deel uit van Broekman Logistics en treedt op als agent voor het kraanschip.

 

Noordzee

De Saipem 7000 is gebouwd in Trieste en kwam eind 1987 in de vaart. Het kraanschip heeft een hefvermogen van 2 x 7.000 ton en beschikt aan boord onder meer over hotel- en werkplaatsfaciliteiten. Het is gebouwd om grote olieproductieplatforms te hijsen. Het kraanschip opereert wereldwijd en werd ingezet bij tal van grote projecten voor diverse oliemaatschappijen. Het voornaamste werkgebied is echter de Noordzee.

 

foto: Fleetmon.com
Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.