Vorige maand is de UK-24 Anna aan haar werkzame leven begonnen. De twinrigger is gebouwd in opdracht van Albert Romkes. De afbouw is op Urk uitgevoerd door Hoekman Shipbuilding.

De proefvaart was op 2 juli. Toen daarna ook het proefvissen naar wens was verlopen, konden schipper-eigenaar Romkes en zijn bemanning voor het echte werk uitvaren. Twinriggen is nieuw voor Romkes. Zijn vorige schip, verkocht in 2017, was een flyshooter.

Rondvorm

Het schip is een nieuw ontwerp van Scheepsbouwkundig Bureau Herman Jansen uit Monnickendam. Dat besteedde extra veel aandacht aan de rondvorm van het onderwaterschip. Dat moet voor een aanzienlijke brandstofbesparing zorgen. Het casco werd in Polen gebouwd.

De UK-24 Anna is 27,75 meter lang en 8 meter breed. De voortstuwing gebeurt door een ABC 6DZC van 800 pk. Die is via een Reintjes-keerkoppeling (WAF 863, met een reductie van 6,095:1) verbonden met de 3 meter grote schroef.

VCU leverde onder meer de complete vangstverwerkingsinstallatie en de scherfijsmachines.

Hylkema Hydrauliekservice deed de installatie van het hydraulisch leidingwerk. Hora leverde de scheepsramen en patrijspoorten. De verzekeringen voor de UK-24 Anna zijn geregeld door John P. de Wit.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.