- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDuurzame binnenvaart in beeld bij 'Onze Haven'

Duurzame binnenvaart in beeld bij ‘Onze Haven’

- Advertentie -

Delen

Het online-programma ‘Onze Haven’ van North Sea Port laat de gebeurtenissen in het havengebied van Vlissingen, Terneuzen en Gent zien. In de meest recente aflevering, die vanaf 20 februari 2020 te zien is, is aandacht voor de duurzaamheid van de binnenvaart.

De programmamakers stappen aan boord bij een gloednieuw binnenvaartschip. Deze aflevering van Onze Haven staat  verder in het teken van het belang van veerdiensten.

Duurzame binnenvaart

Meer dan de helft van het goederenvervoer tussen de North Sea Port-havens en het achterland gaat per schip en daardoor speelt de binnenvaart een belangrijke rol. De nieuwe generatie schepen heeft batterijen aan boord, die tijdens het varen opladen en zo voor energie zorgen. Ook de restwarmte van de motor wordt gebruikt, bijvoorbeeld voor het opwarmen van de woonruimtes en warm water in het schip.

In de uitzending wordt een bezoek gebracht aan de Philipskercke 2 van Johan Faasse. Dit is een van de meest duurzame binnenvaartschepen van dit moment. Ook de binnenvaartschepen die het benodigde zand voor de Nieuwe Sluis van Terneuzen leveren, zijn bovengemiddeld duurzaam.

De uitzending van 20 februari kan op elk moment online bekeken worden.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -