- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsTweede Kerstdag: toch weer Schipperskerstfeest dit jaar!

Tweede Kerstdag: toch weer Schipperskerstfeest dit jaar!

- Advertentie -

Delen

Schipperspredikant Louis Krüger is met emeritaat en heeft ook het voorzitterschap van de werkgroep neergelegd die elk jaar het Schipperskerstfeest organiseert. De overige leden besloten echter om door te gaan met de door velen gewaardeerde viering. Na twee coronajaren keert het Schipperskerstfeest zodoende terug: op Tweede Kerstdag is iedereen welkom in de Bethelkerk in Zwijndrecht.

Als thema heeft de werkgroep voor dit jaar gekozen: ‘Samen op weg’. “In de adventstijd mogen we als christenen samen op weg gaan naar Kerst om samen uit te zien naar de geboorte van onze Here Jezus”, aldus de organisatoren. “Om vervolgens na Kerst samen op weg te gaan naar Pasen waarbij we mogen gedenken welk verzoenoffer Hij voor ons heeft gebracht.”

Muziek en samenzang

Tijdens het Kerstfeest is Peter Naaktgeboren gastspreker. Hij zal inhoud geven aan het thema en dat verwerken in de meditatie. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Chr. Sliedrechts Mannenkoor Ichthus onder leiding van Martin Zonnenberg. Daarnaast zullen Rineke de Wit (sopraan en hoboïst) en Noortje van Middelkoop (panfluit) meewerken. Er is ook voldoende ruimte voor samenzang. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie of thee met een broodje.

Wie niet in de gelegenheid is om naar Zwijndrecht te komen, kan via de livestream meekijken naar het Kerstfeest. De link daarvoor staat op www.binnenvaartpastoraat.nl.

Het Schipperskerstfeest op 26 december begint om 16.00 uur. Het adres van de Bethelkerk is: Rotterdamseweg 73, 3332 AD Zwijndrecht. Parkeren kan het beste op de parkeerplaats van winkelcentrum Walburg.

Collecte voor KSCC-vaarvakantie

De organiserende werkgroep is dankbaar dat veel sponsors het Schipperskerstfeest ondersteunen met een gift. Dat maakt het mogelijk dat tijdens het Kerstfeest gecollecteerd kan worden voor een goed doel. Dit jaar is dat de KSCC vaarvakantie voor oud-schippers met hospitaalschip Prins Willem Alexander. Die reis is van 25 tot en met 30 juni 2023.

Mensen die het goede doel willen steunen kunnen ook een bijdrage voor de collecte overmaken. Dat kan naar bankrekening NL54 INGB 0009 0310 09 ten name van Werkgroep Schipperskerstfeest. Vermeld daar dan bij: “collecte KSCC/PWA”.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -