- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsTropische Sail Leiden

  Tropische Sail Leiden

  - Advertentie -

  Delen

  Sail Leiden, de zomerreünie van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig, begon woensdag 25 juli in Warmond. Op vrijdag 27 kwamen 200 klassieke schepen aan in Leiden.

  Het was extreem warm. Ondanks de tropische temperaturen stonden er toch duizenden mensen langs het water voor de parade van voormalige beroepsschepen. In kleine groepjes mochten de schepen Leiden binnenvaren. De bruggen werden door de extreme warmte extra gekoeld om het evenement toch mogelijk te maken. Terrassen lang het water waren afgeladen, net als de stadsstranden.

   

  Moeilijke tijden

  Voorzitter Rolf van der Mark van de LVBHB haalde in zijn speech aan dat er moeilijke tijden aanbreken voor eigenaren van varend erfgoed. Hij doelde op het Certificaat van Onderzoek, opgelegd door de overheid, en de net bekend beslissing van de Rabobank om, na de andere banken, ook te stoppen met het aanbieden van scheepshypotheken voor varend erfgoed.

  “De bank wil alleen nog hypotheken verstrekken aan schepen die op een vaste ligplaats liggen en die daar ook blijven liggen”, aldus Van der Mark. Alleen voor onderhoud mogen zij tijdelijk varen.

  Als scheepseigenaren ervan afwijken, wordt de hypotheek direct opeisbaar. “Evenementen met historische schepen worden daardoor steeds moeilijker te organiseren.”

  tekst en foto: Evert Bruinekool

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -