TOS tekent contract met Hans Schramm

0

TOS en de Duitse sleepvaartrederij Hans Schramm & Sohn Schleppschifffahrt hebben een contract getekend voor de ship delivery (het overvaren van de boot) en de total crewing van de nieuwe multifunctionele sleepboot Torsten. Die NavTug©FlatTop werd 18 februari gedoopt in Turkije.

Directeur Torsten Andritter-Witt van Hans Schramm & Sohn Schleppschifffahrt en TOS-directeur Kees Wagenaar ondertekenden begin deze maand het contract. De eerste contacten tussen de sleepvaartrederij uit de Schramm Group en Transport & Offshore Services werden gelegd tijdens Tugnology ’11 in Antwerpen. “Naast de ship delivery van de Torsten kwam de crewing al snel ter sprake. Het schip is een eigen ontwerp van de sleepvaartrederij en biedt 24/7 accommodatie aan een crew van maximaal zes personen. Vanaf het begin heeft TOS haar meerwaarde getoond met een onderbouwd nautisch en juridisch advies voor de personeelsdiensten.” Aldus Rolf Kievits, commercieel manager bij TOS.

Rolf Kievits, Marlena Holdermans en Marleen Stuurman van TOS aan boord van de Torsten. (foto TOS)

Windenergiesector
Hij bezocht samen met zijn collega’s Marlena Holdermans en Marleen Stuurman de feestelijke doop van de Torsten. Binnenkort vertrekt de NavTug©FlatTop naar Brunsbüttel in Noord-Duitsland van waar uit de eigenaar het schip inzet op diverse windmolenprojecten in Europese wateren.
“TOS levert wereldwijd professionals in de windenergiesector. Voor projecten en op schepen is het bedrijf uit Rotterdam actief in survey, foundation, turbine & substation tot maintenance actief.

Ship deliveries
De Torsten is gebouwd op Scheepswerf Sanmar in Turkije. Dat is voor TOS een bekende ‘afduwplaats’ voor af te leveren schepen. Vorige week nog vertrok de laatste van vier ship deliveries voor de firma Seaspan uit Canada. De Seaspan Kestrel vertrok voor een reis van twee maanden naar zijn eindbestemming Vancouver.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.