TNO en Imtech Marine gaan samen onderzoek doen

0

TNO en Imtech Marine gaan gezamenlijk werken aan onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten. De overeenkomst daarvoor werd ondertekend bij Imtech Marine in Rotterdam. De bundeling van kennis en ervaring moet leiden tot vernieuwende en duurzame oplossingen voor de maritieme industrie.

De contractondertekening door Henk Geveke (links), van TNO Defensie & Veiligheid en André Meijer van Imtech Marine.
De contractondertekening door Henk Geveke (links), van TNO Defensie & Veiligheid en André Meijer van Imtech Marine.

TNO en Imtech hebben door de jaren heen al meermalen samengewerkt en zien nu mogelijkheden om elkaar verder te versterken en zo ook extra toegevoegde waarde te leveren aan de markt en aan de maatschappij, zo gaven de ondertekenaars van het contract aan. Namens TNO was dit Henk Geveke, algemeen directeur Defensie & Veiligheid, en namens Imtech Marine algemeen directeur André Meijer.

 

Koninklijke Marine

‘TNO biedt naast toegepast onderzoek en conceptontwikkeling een belangrijke bijdrage in innovatie aan de maritieme industrie’, aldus Geveke. ‘Die ontwikkelde concepten moeten worden omgezet naar producten en oplossingen voor de Koninklijke Marine’, zegt Meijer.

‘Daarnaast heeft Imtech kennis van de toegepaste techniek aan boord en weet welke behoefte er bij de maritieme bedrijven leeft. Door samenwerking kunnen innovatieve producten sneller op de markt komen. Bovendien versterkt de gezamenlijke aanpak de kennisopbouw van TNO en kan zij projectresultaten voor nieuwe technologische ontwikkelingen inzetten.’

 

Varen met kleinere bemanning

Deze samenwerking draagt ook bij aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Denk daarbij aan duurzaamheid, zoals het varen van schepen met kleinere bemanning, maar ook het gebruik van innovatieve oplossingen aan boord die het gebruik van energie terugdringen. ‘Energiebesparende oplossingen zijn in de auto-industrie al enige jaren gemeengoed, maar staan in de scheepsbouwindustrie nog in de kinderschoenen. Het is ons streven hier verandering in aan te brengen’, aldus Meijer.

.

 

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.