Breukelerbrug wordt vervangen

0

Rijkswaterstaat vervangt komende zomer de Breukelerbrug. De huidige oeververbinding over het Amsterdam-Rijnkanaal stamt uit 1957 en is aan vervanging toe. Daarom bouwt Rijkswaterstaat een nieuwe. Die nieuwe Breukelerbrug lijkt in veel opzichten op de oude, maar is breder en hoger dan zijn voorganger. 

De gemeente Stichtse Vecht sluit aan bij de werkzaamheden: die gaat de aansluitende wegen en fietspaden aan weerszijden van de brug vernieuwen. ‘Net als bij de Loenerslootsebrug levert het koppelen van twee projecten voor de omgeving voordeel op’, aldus Rijkswaterstaat. ‘Samen maken we de entree van Breukelen veiliger door de brug en weg een andere indeling te geven. En door de werkzaamheden in dezelfde periode uit te voeren, duurt de totale hinder zo kort mogelijk.’

 

4-laags containervaart

Op verzoek van gemeente Stichtse Vecht krijgt de brug een andere wegindeling. Aan de noordzijde van de brug komt een breed fietspad voor twee richtingen en aan de zuidzijde een voetpad.

Voor de scheepvaart veel belangrijker is dat de onderdoorvaart hoger wordt.  Er is straks 4-laags containervaart mogelijk.

De vervanging van de Breukelerbrug is onderdeel van het project KARGO (Kunstwerken Amsterdam-Rijnkanaal Groot Onderhoud). Binnen dit project renoveert danwel vervangt Rijkswaterstaat acht stalen bruggen.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.