- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsTitan LNG vergroot capaciteit met charteren Green Zeebrugge

  Titan LNG vergroot capaciteit met charteren Green Zeebrugge

  - Advertentie -

  Delen

  Titan LNG heeft een overeenkomst gesloten met NYK Line om het LNG-bunkerschip Green Zeebrugge te charteren. Het schip heette voorheen Engie Zeebrugge, maar werd hernoemd nadat de Japanse rederij eigenaar was geworden.

  Titan LNG chartert de Green Zeebrugge voor meerdere jaren. Het schip zal worden gebruikt om LNG te leveren aan LNG-zeeschepen in de regio Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen (ARA). Met de laadcapaciteit van het schip van 5.200 kuub van het vloeibare gas, vergroot de capaciteit van Titan LNG aanzienlijk. De Green Zeebrugge wordt toegevoegd aan de twee reeds operationele pontons, de (FlexFueler’s 001 en 002.

  Uitbreiden

  Michael Schaap, commercieel directeur Marine bij Titan LNG: “Januari was uitzonderlijk druk, wat de timing van onze beslissing onderstreept om deze extra capaciteit veilig te stellen. Titan LNG voerde in één weekend zeven LNG-operaties uit, waarvan er drie waren voor grote olieletankers van Equinor, een vaste contractpartner van Titan. Met de Green Zeebrugge konden we alle schepen veilig en tijdig bunkeren.”

  Titan LNG wil zijn capaciteit nog verder vergroten. Zo zijn er plannen om een schip van 8.000 kuub te laten bouwen, de Titan LNG Hyperion. Ook wil het bedrijf bio-LNG gaan leveren en groene waterstof.

   

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -