- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsTijdelijke veerpont voor tractors bij Sluis Grave

Tijdelijke veerpont voor tractors bij Sluis Grave

- Advertentie -

Delen

Rijkswaterstaat zet voor landbouwverkeer zo snel mogelijk een veerpont in op de Maas tussen Grave en Nederasselt. Boeren mogen momenteel niet meer met tractoren over de John S. Thompsonbrug rijden. Die kan dat niet meer aan.

De brug, die deels boven Sluis Grave ligt, krijgt een grote onderhoudsbeurt. Dor roestvorming kan de constructie de toegenomen verkeersbelasting niet meer aan. Daarom geldt sinds eind juli een gewichtsbeperking: voertuigen zwaarder dan 10 ton mogen er niet meer overheen rijden. De herstelwerkzaamheden duren naar verwachting zes tot negen maanden.

Christoffel 1

De omleidingsroute voor zwaar verkeer is niet toegankelijk voor alle landbouwverkeer, zegt Rijkswaterstaat. Nu het oogsttijd is vormt de stremming van de brug een groot probleem voor de boeren in Oost-Brabant. Om de agrariërs op korte termijn te helpen, beloofde Rijkswaterstaat vorige week dat er zo snel mogelijk een veerverbinding komt tussen Grave en Nederasselt.

Daarvoor wordt de Christoffel 1 uit Huissen ingezet, een 27 meter lange veerpont met een draagvermogen van 83 ton. Het vaartuig ondergaat eerst nog een controle en wordt vervolgens met een duwboot naar Grave gebracht. Ondertussen wordt op de oevers de ondergrond in orde gemaakt om de Christoffel 1 veilig te kunnen laten aanmeren. De veerpont zal in dagdienst gaan varen voor een periode van circa dertig dagen.

tekst: Noud van der Zee

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -