- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsTijdelijke brug over de Zaan ruim 4 dagen helemaal dicht voor reparatie

Tijdelijke brug over de Zaan ruim 4 dagen helemaal dicht voor reparatie

- Advertentie -

Delen

De tijdelijke brug over de Zaan, die de Zaanbrug tussen Wormerveer en Wormer vervangt, wordt gerepareerd. De brug is kapot en kan slechts een beperkt aantal keren open. Door de reparatiewerkzaamheden wordt de oeververbinding van 19 tot 24 oktober helemaal niet bediend voor de scheepvaart.

Het overige verkeer kan gebruik blijven maken van de brug. Het gemotoriseerd verkeer wordt op woensdagavond 19 oktober en zondag 23 oktober wel omgeleid via de Ned Benedictweg (N514).

Geen bediening

De tijdelijke brug over de Zaan tussen Wormer en Wormerveer raakte op 14 september in storing, licht Provincie Noord-Holland toe. Die heeft de brug in beheer. Sindsdien kan de brug vanwege het defect slechts één keer per uur, op vaste tijden, bediend worden.

Na onderzoek is gebleken dat een van de cilinders om de brug te openen, niet meer functioneert en vervangen moet worden. De werkzaamheden hiervoor starten op woensdagavond 19 oktober. De klus duurt naar verwachting ruim vier dagen.

De reparatiewerkzaamheden vinden plaats van woensdagavond 19 oktober (22.00 uur) tot maandagochtend 24 oktober (05.00 uur). Tijdens de reparatie kan de brug niet bediend worden voor scheepvaart. Vaartuigen lager dan 1,20 meter kunnen onder de brug blijven varen. Andere schepen moeten omvaren via de Nauernaschevaart of Purmerend.

Nieuwe ophaalbrug

De Zaanbrug wordt vervangen door een nieuwe ophaalbrug, die voldoet aan de technische eisen van deze tijd. De brug krijgt een bredere en hogere doorvaart. Hierdoor kunnen schepen gemakkelijker de brug passeren en hoeft de brug minder vaak en minder lang open. De nieuwe Zaanbrug biedt bovendien meer ruimte aan fietsers en voetgangers en dat moet de veiligheid ten goede komen.

Voor de periode van de bouw van de nieuwe Zaanbrug is een tijdelijke brug geplaatst voor het verkeer (behalve vrachtwagen), tussen de Lassiestraat in Wormer en de Zaanweg in Wormerveer. Die nu dus telkens problemen veroorzaakt voor de scheepvaart op de Zaan.

De werkzaamheden aan de nieuwe brug zijn eind 2023 afgerond.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -