Tijdelijk geen bediening op NH-kanaal in Amsterdam [UPDATE]

0

Van 2 tot en met 6 december worden de Meeuwenpleinbrug, de LVV-brug en de Buiksloterdraaibrug in Amsterdam-Noord niet bediend voor de scheepvaart. Het Amsterdamse gedeelte van Het Noord-Hollandschkanaal is daarmee gesloten voor schepen hoger 4.20 meter.

De bruggen worden aangepast zodat zij op afstand kunnen worden bediend. Dit zijn de eerste bruggen van de 62 bruggen en sluizen in Amsterdam die worden aangepast voor bediening op afstand. Volgens de huidige planning worden alle kunstwerken inde hoofdstad vanaf 2018 op afstand bediend. Nu gebeurt dat al bij een aantal bruggen en sluizen.

Hinder
Sinds 1 oktober vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats. Daar heeft de scheepvaart geen hinder van. Van 2 tot en met 6 december is dat wel het geval.
Daarna worden de bruggen getest. Ze gaan dan iets vaker open dan normaal. Beheerder Waternet probeert de overlast voor zowel de scheepvaart als het verkeer op het land zoveel mogelijk te beperken.

Niet meer wachten
In Amsterdam worden de meeste bruggen nu nog door een brugwachter op de brug bediend, maar Waternet gaat over op brugbediening op afstand vanuit één centrale post. Op doorgaande vaarroutes zou overal 24-uursbediening kunnen worden ingevoerd. De beroepsvaart kan dan zo efficiënt mogelijk van A naar B varen. De schipper hoeft namelijk niet meer te wachten totdat de brugwachter op zijn fiets bij de brug is aangekomen om deze te bedienen, belooft Waternet.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.