CDA: meer ruimte voor Amsterdamse haven

0

Indien het CDA in Amsterdam tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen een groot aantal stemmen bij elkaar weet te sprokkelen en zodoende in de raad een redelijke vuist kan maken, dan zit de Amsterdamse haven op rozen. Dit werd duidelijk op het door de ORAM georganiseerd Najaarsforum, waar, na een welkomstwoord van burgemeester Van der Laan, de lijstaanvoerders van de zes politieke partijen een voorproefje van hun campagne mochten voeren. Door tijdgebrek mochten ze één voor hen belangrijk punt bepleiten.

Ontevreden
Joran Verstoep van het CDA is duidelijk ontevreden over het huidige beleid ten opzichte van de haven: “Gooi de haven niet op slot, maar geef deze de ruimte. Bouw er geen huizen, maar zorg voor meer arbeidsplaatsen door de ruimte beschikbaar te stellen voor bedrijven.”
Daarnaast was hij heel negatief over het feit dat pas in 2025 knopen worden doorgehakt wat er met de haven gaat gebeuren. “Dit duurt te lang. Investeerders – en met name de buitenlandse – kunnen niet zo lang wachten en zoeken hun heil ergens anders.”

De overige lijsttrekkers van PvdA, VVD, D66, SP en Groen Links hielden een pleidooi voor een aantal punten die ook in de landelijke politiek spelen, zoals de jeugdwerkloosheid, het nijpend tekort aan technisch personeel, versoepeling van de regelgeving en betere aansluiting tussen opleidingen en arbeidsplaatsen.

(Dorothé van Geemert)

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.