Thecla Bodewes wordt voorzitter adviesraad internationaal ondernemen

0

Thecla Bodewes wordt de nieuwe voorzitter van de Dutch Trade & Investment Board (DTIB). De scheepsbouwondernemer volgt Hans Zwarts op, voorheen CEO van uitzendorganisatie Randstad. Dat heeft het ministerie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking bekendgemaakt.

Minister Ploumen zegt: ‘Onder Hans Zwarts is de DTIB de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een belangrijk adviesorgaan over strategisch ondernemen in het buitenland. Vanaf het prille begin heeft hij op inspirerende wijze leiding gegeven. Met Thecla Bodewes treedt een uitstekende opvolger aan. Zij heeft zich onderscheiden als een zakenvrouw met grote daadkracht en een blik ver over de landsgrenzen.’

 

Scheepswerf De Kaap

Thecla Bodewes is directeur-eigenaar van de Bodewes Groep. Daaronder vallen onder meer drie scheepswerven, waaronder De Kaap in Meppel. In 2011 werd ze uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar. Bodewes bekleedt diverse nevenfuncties. Zo zit ze in de raad van toezicht van de KNRM en van AMREF Flying Doctors. Binnen Topsector Water is ze verantwoordelijk voor de uitvoering van de Human Capital-agenda.

 

Dutch Trade & Investment Board

De DTIB is het belangrijkste publiek-private samenwerkingsverband van het kabinet op het gebied van internationaal ondernemen: export, import, investeringen). De raad, opgericht in 2004, is een samenwerkingsverband van publieke en private partijen. Doel van de DTIB is het versterken van de concurrentiekracht van Nederlandse ondernemingen in het buitenland. Een andere taak die er gaandeweg is bijgekomen, is advisering over de aantrekkingskracht van Nederland als vestigingsland voor buitenlandse ondernemingen.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.