Terugblik Wereldhavendagen

0

Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september vonden de Wereldhavendagen plaats in Rotterdam. De binnenvaart presenteerde zich zoals gewoonlijk vanaf de Westerkade.

Op de vrijdag jongerendag lag het opleidingsschip Mate aan de kade. Acht groepen scholieren van het voortgezet onderwijs uit Rotterdam en Hoogvliet (veelal vmbo-niveau) brachten een bezoek aan de Mate. Aan boord kregen zij een korte introductie met een filmpje over de verschillende functies en werkzaamheden aan boord van een binnenvaartschip. Daarna volgde een rondleiding verzorgd door jongeren die op dit moment een opleiding volgen aan boord van de Mate.

Op zaterdag en zondag was de Sendo Liner van de familie Van der Meer te bezichtigen door het publiek. Ook werd het schip bezocht door veel relaties van het Havenbedrijf Rotterdam, provincies, partners van het EICB-Innovation Lab, onderzoeksinstanties als TNO en vele andere geïnteresseerden. Er was veel aandacht en interesse voor de innovaties aan boord van dit schip van de toekomst.

Binnenvaartcafé

Op woensdag 11 september vindt er weer een Binnenvaartcafé plaats. Op het programma deze middag: sprekers van TMA Logistics en de Waalhaven Group. Mocht u geïnteresseerd zijn ook eens dit binnenvaart netwerkevent bij te wonen stuur dan een mailtje aan [email protected].

Werkbezoeken

Er staan dit jaar nog tenminste twee werkbezoeken in de planning. Op 20 september gaan wij vanaf de Verkeerscentrale Dordrecht varen met Katja Portegies, directeur Veiligheid en Water, en Monique Nelissen, afdelingshoofd Synchromodaal Vervoer en Scheepvaart. Beiden zijn werkzaam bij Rijkswaterstaat Water Verkeer en Leefomgeving.

Met een patrouillevaartuig van RWS bezoeken we diverse binnenvaartschepen om hen in de praktijk kennis te laten maken met onze sector. De week erna volgt nog een werkbezoek met Tweede Kamerlid R. Schonis van D66.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.