Binnenvaart present bij Wereldhavendagen

0

Het eerste weekend van september (van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september) vinden de Wereldhavendagen in Rotterdam plaats. Met een uitgebreid programma kunnen mensen kennis maken met de diverse aspecten die de haven te bieden heeft. Bezoekers kunnen zich inschrijven voor bedrijfsbezoeken, er zijn kadepresentaties en diverse demonstraties op het water. Genoeg te beleven dus.

Het BVB is samen met het EICB op de Westerkade aanwezig om de binnenvaart een gezicht te geven. Op de vrijdag, van oudsher de jongerendag, zullen we vmbo-leerlingen enthousiast maken voor een beroep aan boord. We doen dit in samenwerking met de Stichting MATE die het voormalige vrachtschip MATE aan de Westerkade legt. Op afspraak brengen scholen een bezoek aan boord. Daarnaast kunnen andere bezoekers in de middag ook in kleine groepjes onder begeleiding een bezoek aan de MATE brengen. De MATE dient als opleidingsschip voor jongeren die maatschappelijk gezien buiten de boot dreigen te vallen. Stichting MATE is een initiatief van Maaskade Bevrachters BV in samenwerking met Horizon jeugdzorg en Onderwijs.

Zaterdag en zondag kunnen bezoekers een kijkje aan boord van het containerschip Sendo Liner. De Sendo Liner is het eerste binnenvaartschip dat emissieloos op batterijen kan varen. Het is een dubbelschroefs containerschip met een geheel nieuw ontwikkeld onderwaterschip. (zie aankondiging Wereldhavendagen elders in deze krant).

In de tentpresentatie op de kade zullen het BVB en het EICB mensen meer vertellen over de innovatieve schepen, foldermateriaal beschikbaar stellen en aan de kinderen onze interactieve binnenvaartposters uitdelen. Ieder jaar komen rond de 400.000 mensen op dit grote evenement af, van heinde en verre. We hopen ook dit jaar weer veel mensen kennis te laten maken met de binnenvaart.

Meer info via: www.wereldhavendagen.nl

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.