Technisch mankement Krammer leidt tot wachttijden

0

De Zoommeerdeur van duwvaartsluis 2 van het Krammersluizencomplex wordt momenteel slechts beperkt gebruikt. Dat komt door een ernstig probleem met de onderrolwagens. Om de kans op verdere schade te beperken en te voorkomen dat de deur totaal niet meer kan bewegen zijn bloktijden ingesteld.

Op Eerste Kerstdag trad een storing aan de sluisdeur op. Na technisch onderzoek en na inzet van duikers is vast komen te staan dat het een ernstig probleem is. De deur moet zo min mogelijk worden gebruikt. Daarom zijn bloktijden ingesteld, zodat vooral de hoge vaart nog de mogelijkheid heeft om de Krammersluizen te passeren. Deze bloktijden zijn 12.00 uur, 16.00 uur en 20.00 uur.
Om de onderrolwagens te kunnen repareren moet de sluisdeur gelicht worden en moeten ze worden uitgewisseld met reservewagens. Rijkswaterstaat en aannemers doen hun best dat zo snel mogelijk te realiseren.

Jachtensluizen
Ondertussen zijn de beide jachtensluizen bereikbaar gemaakt voor de scheepvaart. In de voorhaven aan de Zoommeerzijde is daarvoor ijs gebroken, dat om schade te voorkomen moet weggehouden worden van de sluisdeuren en remmingen. Zodra het verantwoord is, worden beide jachtensluizen ingezet. Dat kan vermoedelijk met ingang van vandaag. Maximaal toegelaten schepen zijn 67 x 8,20 meter.
De huidige inschatting is volgens Koninklijke Schuttevaer dat de Zoommeersluisdeur van kolk 2 eind januari of begin februari definitief gerepareerd kan zijn. “Ten tijde van de definitieve reparatie zal de kolk maximaal 5 dagen niet beschikbaar zijn voor de scheepvaart.” Momenteel kan de wachttijd oplopen van 4 tot 6 uur.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.