Stremmingen voor vervanging Breukelerbrug

0

Rijkswaterstaat vervangt de Breukelerbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Dat veroorzaak hinder voor de scheepvaart. ‘Maatregelen beperken de hinder voor de scheepvaart, maar het is onontkoombaar dat het Amsterdam-Rijnkanaal in twee weekenden in de avond en nacht een aantal uur is gestremd.’

De nieuwe brug is in Gorinchem gebouwd. Vanwege de doorvaarthoogtes bij bruggen en sluizen, wordt het gevaarte in twee delen vervoerd naar Breukelen: het brugdek en de boog gaan apart. Bij het haventje van Broekhoven (locatie Ballast Nedam) worden de brugdelen samengevoegd. Dit gebeurt zoveel mogelijk in de inkassing van het kanaal, wat de hinder op het kanaal beperkt.

 

Komend weekend

‘Alleen bij het daadwerkelijk hijsen en monteren van de boog op het brugdek moet het kanaal worden gestremd’, aldus Rijkswaterstaat. Komend weekend is het zo ver. Deze stremming is bij km 28.800 (Haventje van Broekhoven, sector Maarssen) van zaterdag 1 augustus 22.00 uur tot zondag 2 augustus 06.00 uur.

De brugwissel zelf, twee weken later, leidt ook tot stremmingen. Van 15 augustus 22.00 uur tot 16 augustus 02.00 uur en op 16 augustus van 04.00 tot 08.00 uur mag bij km 25.200 niet gevaren worden. ‘Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, kan scheepvaart tussen het uitvaren van de oude brug en het invaren van de nieuwe brug tussen 2.00 en 4.00 uur met scheepvaartbegeleiding passeren.’

 

Ligplaats Breukelen buiten gebruik

De ligplaats bij Breukelen, aansluitend op de autoafzetplaats, kan door de werkzaamheden gedeeltelijk niet worden gebruikt van 30 juli tot en met 3 augustus en van 13 tot en met 18 augustus.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.