Stremming westkolk Weurt voor vervanging geleiderails

0

Rijkswaterstaat start maandag 29 juni met de vervanging van de geleiderails in de sluistoren van sluis Weurt. De rails houden de Waaldeur op z’n plaats als die omhoog en omlaag gaat.

De rails moeten worden vervangen zodat de Waaldeur, die momenteel wordt gerenoveerd, begin september weer teruggeplaatst kan worden. Op woensdagavond 8 juli moet het werk klaar zijn.

Waaldeur

Op 6 en 7 mei is de Waaldeur uit de sluis gehaald voor een grondige onderhoudsbeurt. In de dagen daarna hebben duikers de herstelwerkzaamheden aan de geleiderails voorbereid. “Nu zijn we klaar voor het daadwerkelijk vervangen van die geleiderails”, aldus Rijkswaterstaat.

Het werk brengt een stremming met zich mee voor de scheepvaart. Die duurt van maandag 29 juni 07.00 uur tot woensdag 8 juli 20.00 uur. Het gaat alleen om de westkolk; de oostkolk is beschikbaar – afhankelijk van de waterstanden.

Onderhoudsbeurt

Sluis Weurt dateert uit 1927. De westkolk is rond 1975 aangelegd. Een aantal onderdelen heeft het einde van zijn technische levensduur bereikt. De laatste grote onderhoudswerkzaamheden zijn in 2008 uitgevoerd. Daarom krijgt de sluis een stevige onderhoudsbeurt.

Ondertussen maakt Rijkswaterstaat plannen voor de toekomst van de sluizen. Dat kan zijn vervangen of renoveren, of een combinatie daarvan. Vanaf nu zullen er in ieder geval een aantal jaren regelmatig werkzaamheden aan de sluizen zijn.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.