- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsStremming PM-kanaal door zeilevenementen

Stremming PM-kanaal door zeilevenementen

- Advertentie -

Delen

Op woensdag 8 augustus is het extra druk op het Sneekermeer. Die dag vallen de hardzeildag van de Sneekweek en de skûtsjesilenwedstrijd van de SKS samen. Daarom wordt een deel van het Prinses Margrietkanaal voor alle scheepvaart gestremd.

Dat is nodig om de veiligheid van de deelnemers en de toeschouwers van beide evenementen te kunnen waarborgen en ruimte te geven aan de skûtsjes, maakt Rijkswaterstaat bekend. Een deel van het Prinses Margrietkanaal is die dag van 14.00 tot 18.00 uur gestremd. Tussen 14.00 uur en 15.00 uur kan de beroepsvaart nog wel over het kanaal, maar alleen onder begeleiding van Rijkswaterstaat.

Voor de recreatievaart met een maximale diepgang van 1.30 meter is het mogelijk om rond het wedstrijdveld te varen. Alle vaartuigen wordt verzocht tijdens de wedstrijden uit het wedstrijdveld te blijven.

 

Lichtkranten

Schippers wordt geadviseerd marifoonkanaal 10 uit te luisteren. Op de lichtkranten langs het Prinses Margrietkanaal wordt gewezen op de extra drukte als gevolg van de evenementen. Daarnaast zorgen de mobiel verkeersleiders van Rijkswaterstaat en de Provincie Friesland voor een vlotte en veilige afwikkeling van het scheepvaartverkeer. Schippers dienen eventuele instructies en aanwijzingen op te volgen.

foto: Rijkswaterstaat

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -