Sluis Weurt volledig gestremd wegens hoogwater

0
De westkolk van Sluis Weurt. (foto Rijkswaterstaat)

Rijkswaterstaat stremt sluis Weurt vandaag (16 juli) vanaf 10.00 uur wegens de hoge stand van het water in de Waal.Om bij verhoogde waterstand het water te kunnen keren en veilig te kunnen schutten, zijn in de westelijke sluiskolk drie sluisdeuren nodig. Doordat de middelste hefdeur elders is vanwege reparatie is dit niet mogelijk.

Ook de oostkolk is vanwege het hoge water niet beschikbaar voor de scheepvaart. Hiermee is het volledige sluiscomplex in stremming.

Voor de renovatie was juist de zomerperiode gekozen om de normaal gesproken gunstige waterstand. Door de recente onverwachte hoogwatergolf en het ontbreken van de derde deur wordt de westsluis van Weurt noodzakelijkerwijs gestremd.

Wanneer het water voldoende is gezakt, zal de stremming worden opgeheven. De verwachting is dat de stremming ongeveer een week nodig is.

Werkzaamheden

De werkzaamheden aan de middelste hefdeur zijn onderdeel van groot onderhoud aan het gehele sluiscomplex, dat de komende jaren plaatsvindt. In verband met de renovatie van de middelste hefdeur zijn het komende halve jaar nog andere volledige stremmingen van de westkolk nodig:

·         26 juli tot en met 8 augustus voor onderhoud aan het middenhoofd.

·         23 augustus tot en met 5 september voor het verplaatsen van de kanaaldeur naar het middenhoofd, waarna een aantal weken alleen een deelkolk van 140 meter beschikbaar is.

·         27 september tot en met 7 oktober voor het terugplaatsen van de gerenoveerde middelste deur in het kanaalhoofd, waarna de volledige kolklengte weer beschikbaar is.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.