Sluis Henrichenburg krijgt nieuwe deuren

0

De sluis Henrichenburg in het Dortmund-Eems kanaal krijgt nieuwe sluisdeuren. Regionale ondernemers zijn tevreden, maar blijven inzetten op een tweede schutkolk.

Voor de binnenvaart vormt de sluis Henrichenburg de enige toegang tot de haven van Dortmund. Als de sluis gestremd is voor onderhoud of reparaties is er geen alternatieve route om de haven te bereiken. Vorig jaar was de sluis gedurende 65 dagen gestremd en volgend jaar moet ze 42 dagen dicht in verband met dringende reparaties.

Extra kolk blijft streven

De haven van Dortmund en de regionale industrie dringen al geruime tijd aan op de bouw van een tweede schutkolk. “Dat blijft ook ons streven“, aldus Uwe Büscher, bestuurder van de haven van Dortmund. “Als we de klimaatdoelstellingen willen behalen en meer goederen naar de vaarwegen willen verschuiven, moeten we bijkomende infrastructuur bouwen.”

Büscher reageert hiermee op de aankondiging van de WSV dat de sluis nieuwe deuren krijgt. De huidige deuren zijn niet meer bestand tegen de constante belasting en vertonen scheuren. Ze worden wel bijgehouden als back-up.

Meer zekerheid

Niettemin is men in de haven van Dortmund tevreden met de aangekondigde nieuwe sluisdeuren. Karl-Heinz Keisewitt van de vereniging van havenbedrijven: “Investeringen in de sluis versterken de concurrentiepositie van de haven. Dit maakt het voor ons aantrekkelijker om in de haven te blijven investeren.” Stefan Peltzer van de IHK Dortmund hoopt wel dat het niet bij de nieuwe deuren blijft: “Wij hebben een actieplan voor de kanalen nodig.”

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.