Sieraden van de zee bij GalleryMaritime

0

GalleryMaritime in Middelburg exposeert met ‘Sieraden van de zee’ vanaf 3 november werk van Anne de Kam. Voor de sierkunstenares brengt de zee regelmatig ‘iets’ bijzonders mee waarvan zij als ontwerpster unieke sieraden creëert. 

Vlinder.

“In de aanloop naar feestdagen laat ik in deze artistieke maritieme omgeving mijn ‘sieraden van de zee’ zien”, vertelt De Kam. “Ik laat me graag door de natuur met haar stemmingen en nalatenschappen inspireren. Voor deze expositie gebruikte ik materialen die afgelopen zomer soms achteloos achtergelaten werden op het strand.”

“Ook de kleuren refereren aan die heerlijke nazomer van 2013. Zo creëerde ik een collier met oorhangers bestaande uit gelamineerde kralen met draden van een vissersnet, zoetwaterparels, chalcedoon en zilver. Een ‘vlindermossel’-collier bestaande uit een dubbele mosselschelp, met een vlinderlijf van zilver, gelamineerde in oude boerenschortestof, krukels (uit Vlissingen) en blauw koraal. Verder zijn er sieraden waar de kleuren van de zee in terugkomen, al dan niet gecombineerd met zoetwaterparels.”

GalleryMaritime Middelburg is gevestigd aan de Gortstraat 43 en is alle weekdagen van 12.00 uur tot 17.00 uur geopend.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.