Schipper onwel door alcohol

0

De schipper van een binnenvaartschip is dinsdag 24 augustus op de Westerschelde door de politie aangehouden omdat hij te veel gedronken had. De Waterpolitie van het KLPD werd te hulp geroepen door medewerkers van de KNRM. De redders oefenden op de Westerschelde toen ze door de bemanning van het schip te hulp werd geroepen omdat de schipper plotseling onwel geworden zou zijn. Ze vermoeden al snel de oorzaak: de man had te veel gedronken.

Aan boord zagen de KNRM-medewerkers al snel dat overmatig drankgebruik waarschijnlijk de oorzaak was. Agenten van de Waterpolitie constateerden dat de 55-jarige schipper uit Rotterdam een alcoholpromillage van 1,9 in zijn bloed had. Dat is bijna vier keer de wettelijk toegestane hoeveelheid.
De schipper werd aangehouden. Naast een proces-verbaal kreeg de man een vaarverbod voor tien uur. Het schip meerde af in de voorhaven van Hansweert.

Mosselfeest
Op zaterdag 21 augustus werd ook al iemand aangehouden wegens varen onder invloed. De Waterpolitie kreeg van de Verkeerscentrale Wemeldinge de melding dat op de Oosterschelde een visserijvaartuig was opgevallen door vreemd vaargedrag en dat het schip ook niet reageerde op oproepen via de marifoon. De Waterpolitie trof het vaartuig aan in de Schaar van Yerseke.
Ook op het aanroepen van de politie antwoordde het schip niet. De Waterpolitie ging ter controle aan boord en zag dat zich naar schatting 250 tot 300 personen op het schip bevonden. Het schip had eerder deelgenomen aan een rondvaart in het kader van het Mosselfeest in Yerseke.
De 53-jarige schipper uit Yerseke werd aan een alcoholcontrole onderworpen en bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. De uiteindelijke uitslag van de ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,0. De man kreeg een proces-verbaal en een vaarverbod van twee uur. Het schip meerde af in de Koningin Julianahaven in Yerseke.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.