- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSchip plooit in sluis Moen

Schip plooit in sluis Moen

- Advertentie -

Delen

Vrijdagavond 21 juni is een Nederlands binnenvaartschip in de sluis van Moen geplooid en gescheurd. Het schip blokkeerde de sluis tot zaterdagavond, toen hulpdiensten het los kregen.

Het schip had bijna 2.000 ton grond geladen in Stasegem en voer via het Kanaal Bossuit-Kortrijk richting de Schelde. In Moen ging het fout. Voor zo ver bekend kwam het achterschip op de drempel van de sluis vast te zitten. Of het schip niet ver genoeg was doorgevaren of dat te snel werd begonnen met schutten is niet duidelijk.

Het schip raakte in elk geval zwaar beschadigd. Er is geen lading in het water terechtgekomen en ook geen gasolie gelekt. Uit voorzorg had de brandweer een scherm op het water gelegd.

Op eigen kracht

Met een mobiele kraan en vrachtwagens is de lading uit het schip gehaald. De grond werd teruggebracht naar het grondverwerkingsbedrijf in Stasegem, circa 10 kilometer terug. Een bergingsbedrijf pompte de gasolie uit het schip en voerde tijdelijke reparaties uit, waardoor het schip op eigen kracht uit de sluis kon varen.

Drie schepen die lagen te wachten voor de sluis, konden maandag verder varen. Op zondag wordt de sluis namelijk niet bediend.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -