Scheepswerf Grave lijkt gered

0

Scheepswerf Grave lijkt gered. In elk geval tot 1 januari 2015. In een informatienota aan de gemeenteraad voor de ingelaste raadsvergadering van vanavond schrijft het gemeentebestuur dat het de bouw van schepen tot 135 meter wil gedogen. Dat betekent dat de werf de order voor twee passagiersschepen van die lengte kan aannemen en de werkgelgenheid van de zestig werknemers voor de komende jaren is veiliggesteld.

♦ Lees ook ‘Vrijdag de 13e valt oordeel over Scheepswerf Grave’

"Het behouden van werkgelegenheid en het creëren van werkgelegenheid staat in deze economische tijden voorop"  aldus het college van burgemeester en wethouders. Dat heeft de afgelopen dagen in overleg met het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie gekeken naar mogelijke oplossingen.

Het college zal "een juridisch uitvoerbare gedoogbeschikking laten opstellen voor de bouw van schepen van maximaal 135 meter tot 1-1-2015 gelet op het aan te tonen aanmerkelijk maatschappelijk belang (behoud werkgelegenheid)." Overigens kunnen belanghebbenden daartegen "wettelijk gezien in verweer komen en kunnen mogelijke bezwaren aanleiding geven om de beschikking in te trekken".
Op initiatief van Scheepswerf Grave zal een procedure gestart worden voor het tijdelijk afwijken van het geldende bestemmingsplan om het bouwen van schepen van maximaal 135 meter toe te staan. Dat geldt dan voor de periode tot 1-1-2015. "Voor deze procedure is het noodzakelijk dat Scheepswerf Grave B.V. daarvoor de benodigde onderbouwing aanlevert inclusief de benodigde (milieu)onderzoeken".

Verplaatsen van de werf
De gemeente zal na afloop van deze termijnen geen nieuwe planologische medewerking verlenen aan het afwijken, dan wel wijzigen van het dan geldende bestemmingsplan, waaschuwt het college nu al. B&W zullen zich wel blijven inspannen om een verplaatsing van de scheepswerf mogelijk te maken. Daarom had de gemeenteraad op 20 december 2011 gvraagd als oplossing.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.