Scheepswerf Grave in problemen door gemeente

0

Vanavond demonstreren de werknemers van Scheepswerf Grave met hun gezinnen bij het Graafse gemeentehuis voor aanvang van de raadsvergadering. Op die manier willen zij de urgentie duidelijk maken van een vergunning om 135 meter lange schepen te mogen bouwen.

Het zijn spannende tijden voor personeel en directie van Scheepswerf Grave. Vorige week is ontslag aangevraagd voor de zestig medewerkers omdat de continuïteit van de werf in het geding is nu een geplande order van twee passagiersschepen van 135 meter in gevaar komt. Het huidige bestemmingsplan staat namelijk schepen tot een lengte van maximaal 110 meter toe.

Vergunning
Directeur Robert van Kessel ijvert al langere tijd voor een vergunning die schepen tot 135 meter toestaat. De lichten daarvoor stonden ook op groen. De gemeenteraad besliste afgelopen december dat die vergunning er moet komen, mede gezien het belang van Scheepswerf Grave voor de plaatselijke en regionale werkgelegenheid. Het college van burgemeester en wethouders houdt dat echter tegen.
Scheepswerf Grave meldt een moeilijke periode door te maken “als gevolg van de verminderde vraag naar nieuwbouw- en reparatieprojecten”. Met de order voor de bouw van de twee passagiersschepen zou de werkgelegenheid voor de komende jaren zijn veiliggesteld voor alle werknemers. “De provincie Noord Brabant heeft inmiddels aangegeven positief te staan ten opzichte van het verlenen van een revisievergunning voor de bouw van langere schepen mits de gemeenteraad van Grave wil meewerken aan een planologische inpassing.”

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.