- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsDamen levert eerste LNG-bunkertanker voor Finse Golf

  Damen levert eerste LNG-bunkertanker voor Finse Golf

  - Advertentie -

  Delen

  Damen Shipyards heeft zijn eerste LNG-bunkerschip uit de nieuwe 6000-serie opgeleverd aan Elenger uit Estland. De 100 meter lange Optimus kan in de twee tanks tot 6.000 m³ LNG vervoeren. Het is het eerste LNG-bunkerschip dat in de Finse Golf actief wordt.

  De Optimus werd in de haven van Rotterdam overgedragen. Het schip is gebouwd bij Damen Shipyards Yichang en heeft zijn gasproeven voltooid op de scheepswerf van Damen Verolme in Rotterdam voordat het aan eigenaar Infortar werd geleverd.

  Die verchartert het schip aan Elenger. Dat is een nieuw handelsmerk van Eesti Gaas, energiebedrijf uit de Estse hoofdstad Tallinn.

  Subsidie

  Elenger levert al vijf jaar LNG aan een van de grootste regionale veerbootmaatschappijen, de Tallink Group. De RoPax-veerboot Megastar werd echter gebunkerd vanuit vrachtwagens. De Megastar zal voortaan LNG ontvangen van de Optimus. Komend voorjaar komt ern een tweede op LNG varende RoPax-veerboot bij: de MyStar. Elenger is ook in gesprek met andere rederijen met vracht- en containerschepen, tankers en cruiseschepen.

  De bouw van de Optimus is gesubsidieerd door het CEFprogramma (Connecting Europe Facility) van de Europese Unie.

  Het schip lag de afgelopen maanden voor de finishing touch en de gasproeven bij Damen Verolme in Rotterdam. (foto Tekst & Toebehoren)

   

   

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -