RWS herstelt zuidelijk havenhoofd IJmuiden

0
(foto Rijkswaterstaat)

Rijkswaterstaat start op 3 augustus met groot onderhoud aan het zuidelijk havenhoofd van IJmuiden. Door de stormen van eerder dit jaar is er schade ontstaan aan de kop van het havenhoofd. Om ervoor te zorgen dat deze ook de komende jaren voldoende bescherming blijft bieden, versterkt Rijkswaterstaat dit deel van de zuidpier vóór het nieuwe stormseizoen.

Werkschip

Bezoekers van het gebied worden ter plekke met gele borden geïnformeerd. De scheepvaart kan doorgang vinden, maar moet rekening houden met een werkschip dat rond de kop (uiteinde) van de pier stenen zal aanbrengen.

Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren wordt de pier gedurende de voorbereidingen en uitvoering afgesloten. Vanaf 3 augustus zal de pier gedurende twaalf weken (tot en met 23 oktober) van maandag tot vrijdag gesloten zijn. In de weekenden is de pier wel geopend voor publiek. Marina Seaport blijft gedurende de werkzaamheden bereikbaar.

Aanvoer over water

Een schip transporteert breuksteen (natuursteen van onregelmatige vorm) naar de splitsing Zuidpier/Havenlicht Zuiderpier. Vrachtwagens rijden de stenen verder de pier op, waar ze per kraan op hun plek rond de vuurtoren gehesen worden. In totaal brengt Rijkswaterstaat 3.200 ton asfalt en 6.100 ton breuksteen aan.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.