- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRuimere bedientijden op Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl

Ruimere bedientijden op Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl

- Advertentie -

Delen

Vanaf vandaag (1 oktober 2021) gelden ruimere bedientijden op het Groningse deel van de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl (HLD). Vorig jaar paste Rijkswaterstaat de bediening van de Prinses Margrietsluis in Lemmer en de bruggen in Friesland al aan. Schepen kunnen hierdoor langer gebruikmaken van de vaarweg en de sluizen.

Deze verbeteringen voor schippers en verladers maken deel uit van het programma Beter Bediend. Met dit programma verbetert het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de betrouwbaarheid van de reistijden en de uitbreiding van de bediening op vaarwegen waar nu nog niet alle mogelijkheden worden benut. “Samen met BLN-Schuttevaer, CBRB, ASV en evofenedex werken we aan een efficiëntere bediening, vlottere en veiligere afhandeling van het scheepvaartverkeer en een actuele en uniforme informatievoorziening”, aldus Rijkswaterstaat.

Bedientijden

Voortaan zijn de nieuwe bedientijden op de gehele Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl als volgt:

Maandag:               06.00 uur – 23.59 uur
Dinsdag-vrijdag:    00.00 uur – 23.59 uur
Zaterdag:               00.00 uur – 22.00 uur
Zondag:                 06.00 uur – 22.00 uur

Er is geen bediening op Eerste en Tweede Kerstdag en op Nieuwjaarsdag. Op 24 december en 31 december is er bediening tot 20.00 uur. Alle andere feestdagen (Pasen, Pinksteren, Hemelvaart, Koningsdag, 5 mei) worden als reguliere dag bediend.

Uitzonderingen

Voor de bruggen Uitwelleringa, Oudeschouw, Driebondsbrug en Zeesluis Farmsum gelden andere bedientijden. De actuele bedientijden zijn altijd terug te vinden op www.vaarweginformatie.nl.

Op Binnenvaartkennis.nl staat sinds kort een uitgebreide en duidelijke beschrijving van de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl en alle kenmerken.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -