- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRPA 8 in de race voor Schip van het Jaar

RPA 8 in de race voor Schip van het Jaar

- Advertentie -

Delen

Patrouillevaartuig RPA 8 van Havenbedrijf Rotterdam maakt kans op de titel KNVTS Schip van het Jaar 2018. Het door Scheepswerf Gebr. Kooiman uit Zwijndrecht ontworpen en gebouwde schip is samen met de Reversed Sterndrive Drive (RSD) Tug 2513 Twin Fin Innovation van Damen Shipyards Gorinchem en de door Royal IHC gebouwde sleephopperzuiger Scheldt River genomineerd.

De prijs KNVTS Schip van het Jaar 2018 zal dit jaar voor de 21e maal worden uitgereikt. Dat gebeurt tijdens het Maritime Awards Gala op 12 november.

 

Geen gemakkelijke keuze

“De genomineerde schepen onderscheiden zich ieder op hun eigen specifieke aspecten en dat maakt het uiteindelijke keuzeproces er niet makkelijker op”, licht juryvoorzitter Arie Peterse de selectie toe. “De ervaring leert dat de presentaties door de genomineerde bedrijven een doorslaggevende rol kunnen spelen in het uiteindelijke jurybesluit.”

Schepen die in aanmerking komen voor de Maritime Award KNVTS Schip van het Jaar 2018 moeten – met name als het om de innovatieve aspecten gaat – in Nederland zijn ontwikkeld, bij voorkeur in Nederland zijn gebouwd of grotendeels zijn (af)gebouwd en tussen 1 mei 2017 en 30 april 2018 zijn opgeleverd. De jury toetst de ingediende schepen aan de criteria ontwerp, economie, duurzaamheid en milieu, veiligheid en bouwproces.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -