- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBetere containerplanning Bovenrijn

Betere containerplanning Bovenrijn

- Advertentie -

Delen

In Karlsruhe is het Europese RPIS-project (RheinPorts Information System) afgerond. Met hun elektronisch meldsysteem voor de containervaart helpen de Bovenrijn-havens van Bazel tot Ludwigshafen-Mannheim zowel binnenvaartondernemers als terminals beter te plannen.

De negen havens aan de Bovenrijn hebben de afgelopen drie jaar het RPIS-platform verder ontwikkeld en afgestemd op de wensen van terminals, binnenschippers en rederijen. Ze kregen financiële ondersteuning van de Europese Unie.

Het platform, dat gekoppeld is aan AIS, vereenvoudigt het plannen van containeroverslag op de terminals in de Bovenrijn-havens. 80 procent van de rederijen maakt er inmiddels gebruik van.

De Bovenrijn-havens hebben door RPIS hun samenwerking geïntensiveerd. Ze gaan een organisatie oprichten om de verdere ontwikkeling van het platform in goede banen te leiden.

De havens zijn goed voor 25 procent van de totale Rijnoverslag. Hun gezamenlijke overslag is in 2017 met ruim 2 procent gegroeid naar 47 miljoen ton. Een derde deel van de containeroverslag in de Rijnvaart vindt plaats in de Bovenrijn-havens.

foto: Upper Rhine Ports

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -