- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDrie kanshebbers Maritime Innovation Award

Drie kanshebbers Maritime Innovation Award

- Advertentie -

Delen

Veth Propulsion, Mampaey Offshore Industries en Fleet Cleaner zijn genomineerd voor de Maritime Innovation Award 2018. Tijdens het Maritime Awards Gala op 12 november 2018 wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

Van het recordaantal van 26 inzendingen zijn uiteindelijk drie genomineerden overgebleven: Mampaey Offshore Industries met het Intelligent Dock Locking System, Veth Propulsion met de Veth Integrated L-drive en Fleet Cleaner met de Fleet Cleaner. Na een eerste selectie bleven zes kandidaten over. Die bedrijven gaven onlangs een presentatie te geven tijdens de jurybijeenkomst. Vervolgens zijn de drie genomineerden gekozen.

 

(foto Veth Propulsion)

Integrated L-drive

De Veth Integrated L-drive van Veth Propulsion is een extreem compacte roerpropeller met een geïntegreerde permanentmagneetmotor. Deze 360 graden bestuurbare voortstuwingsinstallatie is geluidsarm en heeft een hoog rendement. Dit systeem is ruimtebesparend en is voorbereid op de toekomst van elektrisch varen. De jury geeft aan onder de indruk te zijn van het goede ontwerp, de brede toepasbaarheid en de manier waarop is ingespeeld op de marktvraag.

 

 

(foto Mampaey Offshore Industries)

Intelligent Dock Locking System

Het Intelligent Dock Locking System van Mampaey Offshore Industries is een automatisch en magnetisch afmeersysteem. Dit systeem maakt afmeerprocedures sneller en veiliger. Het is flexibel en modulair en kan worden gebruikt op schepen, terminals en in havens. De jury roemt de echt maritieme innovatie, de praktische toepasbaarheid en de manier waarop dit systeem de veiligheid aan boord vergroot.

 

 

 

(foto Fleet Cleaner)

Fleet Cleaner

Fleet Cleaner verwijdert aangroei van de scheepshuid van zeeschepen tijdens het laden en lossen in de haven met een zelf ontwikkelde robot. Zo kunnen rederijen 5 tot 10 procent brandstof besparen en gaat er geen tijd verloren. De lastige omgeving waarin het systeem opereert, de operationele en milieutechnische verbetering ten opzichte van het huidige proces met duikers en de manier waarop het systeem als dienst in de markt wordt gezet, zijn volgens de jury indrukwekkend.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -