Royal IHC is weer lid van NML

0
(foto IHC)

Royal IHC is toegetreden tot Nederland Maritiem Land (NML). De overkoepelende stichting speelt een verbindende rol tussen maritieme sectoren en behartigt de belangen van de volledige branche.

Royal IHC was in het verleden ook al lid. Voorzitter Rob Verkerk van NML zegt: “Ik ben blij met de hernieuwde toetreding van Royal IHC omdat dit de positie van de stichting verstevigt. Dit maakt het nog beter mogelijk om met vereende krachten de kansen die er op maritiem gebied liggen, te benutten en krachtiger in te spelen op de maatschappelijke uitdagingen die ook het cluster raken.”

Toegevoegde waarde

Dave Vander Heyde, CEO van Royal IHC, over de stap: “NML heeft een sterke overkoepelende regiefunctie die zeer gewaardeerd wordt, zeker gezien de huidige economische en handelsontwikkelingen in de maritieme technologische sector. Wij geloven dat NML, naast de uitstekende rol die brancheorganisaties zoals NMT spelen, een grote toegevoegde waarde heeft omdat het de leden nog dichter bij elkaar kan brengen om afhankelijk van het thema, een passend antwoord te geven en een gezamenlijk geluid te laten horen.”

De ontvangst van het NML-bestuur op 14 maart was de aftrap van Royal IHC’s actief lidmaatschap. (foto NML)

Twaalf maritieme sectoren

NML verbindt twaalf maritieme sectoren: havens, offshore, maritieme toeleveranciers, scheepsbouw, zeevaart, waterbouw, maritieme dienstverlening en kennisinstituten, binnenvaart, Koninklijke Marine, jachtbouw/watersportindustrie en visserij. Met 17.200 bedrijven die werkgelegenheid bieden aan zo’n 259.000 mensen, realiseert de sector een totale toegevoegde waarde van 22,8 miljard euro.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.