Rotterdam wordt vaste thuishaven ms Rotterdam

0

Holland America Line heeft Rotterdam uitgekozen als vaste thuishaven voor haar ms Rotterdam. Vanaf september 2012 vertrekken alle cruises met de ms Rotterdam gedurende het hele jaar vanuit deze Nederlandse stad. Het is voor het eerst in de geschiedenis van Holland America Line als cruisemaatschappij dat zij Rotterdam het jaar rond als thuishaven heeft.
 
De maatschappij heeft voor Rotterdam gekozen vanwege de "diepgaande historische relatie en de goed bereikbare, centrale locatie in Noordwest-Europa". Vorige maand werd al bekendgemaakt dat Holland America Line haar capaciteit vanuit Nederland in het zomerseizoen van 2012 met 50 procent vergroot.
Het vaarschema van ms Rotterdam is nu bekend tot het voorjaar van 2013 en biedt een breed scala aan cruises, variërend van 14 tot 18 dagen. Ook staan er twee extra lange reizen op het programma: 34 dagen naar het Caribisch Gebied en 90 dagen door Europa, Midden-Oosten en Azië.

Wortels
"In de stad Rotterdam liggen de wortels van Holland America Line. Dat het nu, gedurende het hele jaar een vaste thuishaven wordt, is zowel voor de maatschappij als voor onze gasten een emotioneel, spannend en baanbrekend moment", vertelt Richard Meadows, executive vice president marketing, sales en gastenprogramma’s. "Rotterdam is bovendien makkelijk bereikbaar met de auto voor veel Europese gasten. Daarnaast zullen de lange cruises ook reizigers vanuit de hele wereld aantrekken."

‘90 dagen Passage naar het Verre Oosten’
Bijzonder is de 90-daagse cruise ‘Passage naar het Verre Oosten’ die begint en eindigt in Rotterdam en die onderweg tal van verrassende bestemmingen aandoet. In de Middellandse Zee zijn dit onder meer Spanje en Griekenland. Daarna vervolgt de Rotterdam zijn route via het Suez Kanaal en het Midden-Oosten (onder andere Dubai) naar India, Maleisië, Singapore en Indonesië. In ruim twee weken worden alle belangrijke hoogtepunten van de Indonesische Archipel bezocht. Indonesië is niet alleen bijzonder vanwege de historie met Nederland, maar is ook het thuisland van veel Holland America Line-bemanningsleden. Er kunnen ook 12- tot 53-daagse deeltrajecten van deze cruise worden geboekt.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.