Kleindochter J.A. Groenewold doopt Vorstenbosch

0

Adri Groenewold, haar zoon Niels en diens dochter Julia Aline hebben samen de Vorstenbosch gedoopt. Links de moeder van Julia.

De bunkertanker Vorstenbosch is vanmiddag gedoopt en in gebruik genomen door rederij VT. Het is het eerste binnenschip ter wereld van 147 meter lengte en 22 meter breedte.

Het schip werd gedoopt door Adri Groenewold samen met haar kleindochter Julia Aline, wier initialen gelijk zijn aan die van haar grootvader, J.A. Groenewold. De twee jaar geleden overleden echtgenoot van Adri, Johan Groenewold, was nog volop aanwezig bij de doop van de Vorstenbosch. Het was zijn visie om een dergelijk groot schip te bouwen, vertelde zijn zoon Niels Groenewold, de huidige directeur van VT en de vader van de kleine J.A. Groenewold. Op filmbeelden werd een deel van Johans speech getoond van de doop van de Vlissingen, tien jaar geleden.

Een emotioneel moment. Niels ontvangt van zijn moeder de pen waarmee Johan Groenewold in 2006 de handtekening zette onder het contract voor de bouw van de Vorstenbosch.

Het was groot feest in het Hulstkamp Gebouw op de Rotterdamse Maaskade. Zelden zal zo’n groot schip afgemeerd hebben gelegen aan de Maaskade. De Vorstenbosch maakte een diepe indruk op de honderden gasten, die vrijwel zonder uitzondering ook aan boord een kijkje namen, onder andere in de reusachtige stuurhut, die een hypermoderne uitstraling heeft gekregen door het ontwerp van interieurontwerpster Carlyne Groenewold, dochter van Johan.

 


De door Carlyne Groenewold ontworpen stuurhut.
Beeld vanaf de Willemsbrug.

 

Tientallen mensen lieten zich fotograferen bij de bel van de Vorstenbosch. Het was natuurlijk ook een unieke gelegenheid.
♦ Zelfs het 8-uur-Journaal besteedde aandacht aan de doop van de Vorstenbosch.
(14e minuut)

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.