Rotterdam Classics: maritieme films

0

Pim Korver geldt als de belangrijkste Nederlandse maritieme cineast, onderscheiden met een groot aantal internationale prijzen. Zondag 12 december zal hij vanaf 15.00 uur in het voetlicht worden gezet in het Rotterdamse theater Lantaren Venster. Dat gebeurt in de filmserie ‘Rotterdam Classics’. Een bijzonder, maandelijks programma met Rotterdamse filmklassiekers.

Korver maakte ondermeer de film March 6, 1987, over de berging van veerboot Herald of Free Enterprise. Hij ontving daarvoor een Gold Camera Award, de hoogste onderscheiding voor opdracht- en bedrijfsfilms. De film werd in opdracht van Smit Tak gemaakt. Gastprogrammeur Floris Paalman houdt voor de vertoning een kort vraaggesprek met de cineast.
Verder worden die dag in Lantaren Venster ondermeer journaalfragmenten vertoond en films als Carry on Nedlloyd (Rotterdam verbonden met de wereld) en Rotterdam Welzeker (radarsysteem Rotterdamse haven). Gemeentearchief Rotterdam beschikt over een collectie van duizenden Rotterdamse films die gratis geraadpleegd kunnen worden. Met diverse films over de binnenvaart.

(Frank Antonie van Alphen)

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.