Koninkijke onderscheiding voor Roelof Huls

0

Roelof Huls uit Zwartsluis heeft na 33 jaar afscheid genomen als raadslid van gemeente Zwartewaterland (tot 2001 Zwartsluis). Donderdag 21 mei kreeg de volksvertegenwoordiger van de ChristenUnie uit handen van burgemeester Eddy Bilder een koninklijke onderscheiding opgespeld. Huls is Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

In de binnenvaart is hij onder meer bekend als penningmeester  van Koninklijke Schuttevaer IJsseldelta-Zwartewater en doordat hij 47 jaar bij ING (en diens voorgangers) vooral in de sector Binnenvaart werkte. Op 1 november 2014 ging Huls met pensioen. Hij vond nu het moment gekomen om ook in de gemeenteraad ruimte te maken voor een jongere partijgenoot. Huls staat zijn zetel af aan Marc Ooms.

 

Wethouder

Huls was sinds 1982 raadslid. Twee jaar later werd hij zelfs even wethouder voor GPV-SGP-RPF in Zwartsluis. Toenmalig burgemeester Smit vertrok naar de gemeente Dalfsen, waarna Huls negen maanden wethouder van Financiën was. In de jaren ’90 was hij nog eens drie maanden wethouder, na het vertrek van toenmalig burgemeester Top.

Hij was met zijn partij betrokken bij de nieuwbouw van de Meppelerdiepbrug- en Keersluis in Zwartsluis, die momenteel volop in uitvoering is. Ook maakte hij zich sterk voor een grotere industriehaven in Genemuiden.

 

Groene Wens Boot

Huls verlaat wel de raad, maar niet de politiek. Hij blijft betrokken bij de ChristenUnie. Verder blijft hij voorzitter van de Stichting Zwembaden Zwartewaterland en penningmeester van de Groene Wens Boot, die dagtochten in de Kop van Overijssel maakt voor mensen in een rolstoel. Ook bij de plaatselijke KSV-afdeling blijft Huls penningmeester.

 

Burgemeester Eddy Bilder speldde Roelof Huls de koninklijke onderscheiding op. (foto Bas Wilberink/De Stadskoerier)
Burgemeester Eddy Bilder speldde Roelof Huls de koninklijke onderscheiding op. (foto Bas Wilberink/De Stadskoerier)
Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.