Rijkswaterstaat laat Houtribdijk versterken

0
(foto China Crisis)

Rijkswaterstaat gunt de opdracht om de Houtribdijk te versterken aan de combinatie Boskalis en Van Oord. Met het contract is een aanneemsom van 90 miljoen euro gemoeid.

De dijkverbetering maakt deel uit van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma van Rijkswaterstaat en alle waterschappen. Het project omvat het versterken van de Houtribdijk aan beide kanten met zand en steen over een lengte van circa 25 kilometer. De werkzaamheden starten komend jaar en duren tot 2020.

 

Veiligheidsnorm

De Houtribdijk, gelegen tussen Enkhuizen en Lelystad, beschermt grote delen van Nederland tegen hoogwater. Ten tijde van een storm voorkomt de dijk dat het water tussen het Markermeer en het IJsselmeer wordt uitgewisseld. De dijk voldoet echter niet meer aan de wettelijke veiligheidsnorm.

Voor het Hoogwaterbeschermingsprogramma werkt Boskalis momenteel aan de versterking van de Waddenzeedijk op Texel, de versterking en het aardbevingsbestendig maken van de Waddenzeedijk tussen Eemshaven en Delfzijl en de versterking van de Markermeerdijken tussen Hoorn en Durgerdam.

 

Foto: China Crisis

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.