- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRhenus neemt Rietlanden-terminal over

Rhenus neemt Rietlanden-terminal over

- Advertentie -

Delen

Vanaf 2030 worden geen kolen meer overgeslagen op de Amsterdamse terminal Rietlanden. De Japanse energiehandelaar JERA Global Markets verkoopt de kolenterminal in twee fases (dit jaar en in 2027) aan de Rhenus Group. De nieuwe eigenaar gaat Rietlanden omvormen tot een terminal waar niet-fossiele lading zal worden overgeslagen.

Daarover gaat Rhenus in gesprek met Port of Amsterdam. De havenbeheerder heeft in 2017 besloten vanaf 2030 een kolenvrije haven te zijn. Koen Overtoom, CEO van Port of Amsterdam, zegt dat sinds die aankondiging “grote stappen gezet door de kolenterminals in onze haven. Wij nemen afscheid van de lading en niet van de klanten. Samen met hen werken wij aan een toekomstbestendige, klimaatneutrale haven.”

“Wij zijn dan ook heel blij met deze nieuwe en grote logistieke speler, die bij machte is om de ambities van ons allen verder uit te bouwen en Rietlanden te transformeren tot een terminal met een grote potentie voor de toekomst.”

Rhenus Ports

“We hebben er alle vertrouwen in dat de Rhenus Group in een goede positie verkeert om de waarde van Rietlanden Terminals te maximaliseren”, licht JERA’s hoogste baas Justin Rowland toe. “Met name vanaf 2030 en daarna, wanneer kolenoverslag in de haven van Amsterdam niet meer is toegestaan. JERA Global Markets blijft zich inzetten voor onze contracten met onze klanten in de ARA-regio en is erop gericht om sterke waarde te blijven leveren in onze zakelijke samenwerking.”

“We zijn verheugd Rietlanden Terminals te verwelkomen in ons reeds uitgebreide terminalnetwerk in Europa. Het bundelen van onze krachten met JERA Global Markets is een natuurlijke fit, aangezien we duidelijk dezelfde waarden delen” aldus directeur Michael Appelhans van Rhenus Ports.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -