Reparatie sluisdeuren Evergem later dit jaar definitief

0

De defecten aan de deuren van de nieuwe sluis in Evergem zijn tijdelijk verholpen. Later dit jaar volgen herstelwerkzaamheden die nodig zijn om de technische problemen definitief op te lossen. De kolk is sinds afgelopen donderdag weer in bedrijf.

Eind maart werd één van de twee sluizen van het sluizencomplex in Evergem (bij Gent) volledig onderbroken door onverwachte technische problemen aan de sluisdeuren. De twee deuren van de nieuwe sluis werden allebei uit het water gehaald en hersteld. Na een wekenlange stremming kon de sluis  open voor het scheepvaartverkeer.
Hij is niet geheel functioneel. Er kan alleen gebruik gemaakt worden van een deel van de sluis. Om zo snel mogelijk opnieuw de volledige sluis te gebruiken, zal waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV de komende weken ook werkzaamgheden uitvoeren aan de twee afwaartse deuren. Tijdens deze werken blijven de oude en de nieuwe sluis gewoon open; wel zijn er tot begin mei enkele korte scheepvaartonderbrekingen van een aantal uren mogelijk.

Op termijn is nog de definitieve reparatie van de sluisdeuren nodig. Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer daarmee begonnen kan worden. Daarvoor moet de oorzaak van de problemen helder zijn. Het onderzoek daarnaar loopt nog.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.