- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsReparatie sluis Sambeek begint vandaag

Reparatie sluis Sambeek begint vandaag

- Advertentie -

Delen

Van 18 februari 2021 tot en met begin januari 2022 werkt Heijmans in opdracht van Rijkswaterstaat aan de nivelleerschuiven van de kolken van sluis Sambeek. Vorig jaar oktober begonnen dezelfde werkzaamheden aan sluis Belfeld.

 De middenkolk van sluis Sambeek is sinds april vorig jaar buiten bedrijf. De nivelleerschuiven in de sluisdeuren waarmee de kolk gevuld en geledigd wordt, werkten niet meer naar behoren en veroorzaakten storingen. “Dit wordt nu aangepakt. Om te voorkomen dat hetzelfde probleem ook optreedt in de deuren van de andere twee sluiskolken, vernieuwen we daar preventief ook de nivelleerschuiven.” Aldus Rijkswaterstaat.

Planning

De werkzaamheden aan sluis Sambeek vinden om de beurt in de drie kolken van de sluis plaats. De kolk waar gewerkt wordt is dan gestremd. Er blijven dus steeds twee kolken beschikbaar. Begonnen wordt met de middenkolk.

Globaal ziet de planning er als volgt uit:

  • middenkolk: van 18 februari 2021 tot en met mei 2021 gestremd
  • westkolk: van 19 juni 2021 tot en met september 2021 gestremd
  • oostkolk: van 24 september 2021 tot en met januari 2022 gestremd

Deze planning kan wijzigen als werkzaamheden eerder klaar zijn of langer duren als gevolg van hoogwater of onvoorziene omstandigheden.

 Sluis Belfeld

Aan sluis Belfeld voert Rijkswaterstaat sinds oktober 2020 dezelfde werkzaamheden uit. Dat duurt tot en met oktober dit jaar. Ook hier zijn de drie kolken van de sluis om de beurt gestremd, waardoor er steeds twee kolken beschikbaar blijven.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -