Recordpoging Maritieme Gastlessen

0

Op initiatief van Nederland Maritiem Land wordt tijdens de Maritime Week (31 oktober tot en met 9 november) gepoogd het record Maritieme Gastlessen te verbreken. In één week tijd moeten in Nederland minimaal 300 maritieme gastlessen en voordrachten worden gehouden. Gezocht wordt naar mensen die werkzaam zijn in de maritieme sector en daar graag over willen vertellen in een gastles.

Arie Kraaijeveld vertelt zoals gebruikelijk enthousiast over de sector. Hij is voorzitter van Nederland Maritiem Land en van het Innovatieplatform (en van het Transitiecomité voor de binnenvaart). (foto Scheepsbouw Nederland)

Om aan zoveel mogelijk jongeren te laten zien hoe leuk het is om in de maritieme sector te leren en te werken en de diversiteit van de mogelijkheden binnen de sector te laten zien, is in dit kader de organisatie van de Maritime Week 2013 op zoek naar enthousiaste professionals: “Van logistiek planner in de haven, tot ontwerper van superjachten, en van kapitein op een cruiseschip tot pionier in opkomende economieën. Bent u trots op uw werk, vindt u het leuk om erover te vertellen en kunt u daar een uurtje voor vrijmaken? Doe mee! Als enthousiaste werknemer kunt u jongeren en kinderen meenemen op ontdekkingsreis door de maritieme wereld. U vertelt vanuit uw eigen perspectief hoe het is om in de maritieme industrie te werken en hoe divers die eigenlijk is. U kunt de les geven in uw eigen netwerk (scholen, scouting, verenigingen etc.) of de organisatie van de Maritime Week kan u in contact brengen met een geïnteresseerde partij in uw regio. En wat denkt u van het geven van de les bij uw bedrijf? De ervaring van de leerlingen wordt dan intenser!”
De gastles voor de recordpoging dient gegeven te worden in de Maritime Week, tussen 31 oktober en 8 november 2013. De gastlessen van de campagnes ‘Zeebenen in de klas’ en ‘Water Estafette’ in deze periode tellen ook mee voor de recordpoging. Op vrijdag 8 november wordt tijdens het onderdeel ‘Future Pioneers’ op de beurs Europort bekendgemaakt of de doelstelling gehaald is.

Maritime Week
Van 31 oktober tot en met 9 november wordt de Nederlandse maritieme sector ruim een week in de schijnwerpers gezet. Tijdens deze derde editie van de Maritime Week, wordt aandacht gevestigd op het innovatieve karakter, de gezonde handelsgeest en de duurzame focus van de sector. Het thema is ‘SAMEN WELVAREND’ en de officiële start vindt plaats tijdens het Maritime Awards Gala op 31 oktober. De Maritime Week 2013 wordt georganiseerd door Nederland Maritiem Land met ondersteuning van Scheepsbouw Nederland. Klik hier voor meer informatie en het programma.

Aanmelden
Hier aanmelden om een gastles te verzorgen.
Voor meer informatie: Linda te Veldhuis van Scheepsbouw Nederland via 010 44 44 333 of per e-mail.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.