- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPrimeur voor Stockholm: containers met binnenvaartlijndienst

Primeur voor Stockholm: containers met binnenvaartlijndienst

- Advertentie -

Delen

Zweden maakt kennis met de containerbinnenvaart. Deze maand start een lijndienst tussen Stockholms nieuwe haven Norvik en het circa 100 kilometer landinwaarts gelegen Västerås. Die wordt uitgevoerd door Reederei Deymann uit Duitsland.

Reederei Deymann zet daarvoor het containerschip Emelie Deymann in. De route voert via het Mälarenmeer. De eerste binnenvaartshuttle in Zweden moet helpen de congestie op het drukke wegennet in de regio en de CO2-uitstoot te verminderen. Er wordt gestart met twee afvaarten per week. De Emelie Deymann is 110 meter lang, heeft een capaciteit van 208 TEU en een geringe diepgang.

Emilie Deymann met containers

De Emilie Deymann kan 208 TEU per keer vervoeren. (foto Reederei Deymann)

Sleutelrol voor scheepvaart

“De nationale strategie voor vrachtvervoer van Zweden is gebaseerd op de toekomstvisie van de scheepvaart die een sleutelrol speelt bij het creëren van modern, efficiënt en duurzaam vervoer”, zegt Pia Berglund op de website van Ports of Stockholm. Ze is nationaal coördinator voor binnenvaart en shortsea bij het Zweedse Transportagentschap.

“De vrachtpendeldienst tussen Stockholm Norvik en Västerås komt overeen met de strategie van de overheid. Dit is een belangrijke stap in de overgang van minder wegvervoer naar meer vervoer over water, en het is vooral verheugend dat het een schip betreft dat op onze binnenwateren opereert.”

Nieuwe containerterminal

De Norvik-haven ligt dicht bij Zwedens grootste consumentenregio en is aan de oostkust de best toegankelijke vanaf zee. De aanleg begon in 2016 en de door Hutchison Ports beheerde containerterminal opende zijn poorten in 2020.

De introductie van de nieuwe binnenvaartdienst biedt de mogelijkheid om goederen zo duurzaam mogelijk dicht bij hun eindbestemming te vervoeren. Nicklas Ebersson, marketingmanager Cargo bij Ports of Stockholm: “We zijn erg positief over de binnenvaart. Dit biedt ons een unieke kans voor efficiëntere transportopties in de regio Stockholm, minder opstoppingen op onze wegen en extra service voor onze klanten.”

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -