- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPort of Amsterdam draagt beheer riviercruise over

Port of Amsterdam draagt beheer riviercruise over

- Advertentie -

Delen

Vandaag (17 januari) draagt Port of Amsterdam de afhandeling van riviercruiseschepen over aan Passenger Terminal Amsterdam. Die organisatie voert voortaan alle werkzaamheden voor de cruisevaart uit onder een nieuwe naam: Cruise Port Amsterdam.

Passenger Terminal Amsterdam is een deelneming van Port of Amsterdam en sinds 2000 verantwoordelijk voor de afhandeling van zeecruiseschepen in de hoofdstad. De afhandeling van riviercruise viel onder Port of Amsterdam.

Vanuit de behoefte om efficiënter en klantgerichter te opereren op het gebied van riviercruise is onderzoek gedaan naar de overdracht van riviercruise naar Cruise Port Amsterdam. Dat viel positief uit en medio 2021 stemden de raad van commissarissen van zowel Port of Amsterdam als Passenger Terminal Amsterdam ermee in.

Logische stap

Monic van der Heyden, commercial manager Cruise en verantwoordelijk voor riviercruise bij Port of Amsterdam verhuist mee naar Cruise Port Amsterdam om de continuïteit voor de riviercruiserederijen te waarborgen. Zij zegt: “Amsterdam is een topbestemming in het Noord-Europese vaargebied voor zee- en riviercruiseschepen. Door zowel rivier- als zeecruise onder te brengen in één dedicated bedrijf ontstaan er kansen voor optimalisatie van de dienstverlening voor onze rederijen en hun passagiers.”

Dick de Graaff, directeur Passenger Terminal Amsterdam/Cruise Port Amsterdam noemt de fusie van de afhandeling van zee- en riviercruise een logische stap: “Wij hebben de mogelijkheid om riviercruise tot een kerntaak te maken. Naast efficiëntie biedt dit ook kansen op strategisch vlak. Aankomende jaren zullen wij ons richten op het doorontwikkelen van kwalitatief en duurzaam cruisetoerisme in de stad. Omdat riviercruise gebruikmaakt van steigers verspreid over de stad dekt de naam Passenger Terminal Amsterdam de lading niet meer en hebben wij gekozen om voor de afhandeling van zee- en riviercruise te opereren onder de nieuwe naam Cruise Port Amsterdam.”

Passenger Terminal Amsterdam

Het gebouw blijft wel de naam Passenger Terminal Amsterdam dragen. De commerciële verhuur van het pand als locatie voor zakelijke evenementen gebeurt ook nog steeds onder die naam.

De Passenger Terminal Amsterdam houdt zijn naam. (foto Cruise Port Amsterdam)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -