- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMoerdijk doet pilot met PortMobile

Moerdijk doet pilot met PortMobile

- Advertentie -

Delen

Havenbedrijf Moerdijk start een pilot met PortMobile. Met PortMobile kunnen schippers informatie over hun reis en havenbezoek eenvoudiger registreren en beschikbaar maken voor haven- en vaarwegbeheerders. 

“De samenwerking geeft ons een unieke mogelijkheid om reeds bestaande product verder te testen en samen met een belangrijke Nederlandse zeehaven nieuwe toepassingen te ontwikkelen”, aldus Jonathan van den Bosch, initiatiefnemer van PortMobile.

Het platform integreert data uit verschillende bronnen waardoor gegevens maar één keer hoeven te worden ingevoerd. Het platform biedt voordelen voor schippers en havens. Het meervoudig gebruik van éénmalig ingevoerde gegevens levert een tijdsbesparing op voor beide partijen.

Beeld van de haven

Tim Steffens, havenmester van het Havenbedrijf Moerdijk, geeft aan door PortMobile een nog beter actueel beeld te hebben van alles wat er in de haven gebeurt en dat hierdoor processen en dienstverlening verbeterd worden. “We willen hiermee bijdragen aan het efficiënter maken van de logistieke keten en het platform draagt bij aan onze kerndoelstelling: vlot én veilig.”

Tijdens de pilot moet duidelijk worden dat het platform de beoogde voordelen behaalt en dat het zorgt voor een veilige en betrouwbare manier van data-uitwisseling. De pilot loopt in de eerste helft van 2020 en op basis van de resultaten besluit het Havenbedrijf Moerdijk over een vervolg.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -