- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPieter van Oord is Havenman van het Jaar 2017

Pieter van Oord is Havenman van het Jaar 2017

- Advertentie -

Delen

Pieter van Oord is gekozen tot Rotterdamse Havenman van het Jaar 2017. De Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar heeft de CEO van maritieme aannemer Van Oord uitgeroepen tot belangrijkste topman in de haven dit jaar.

Ondanks een moeilijke markt in de offshore-industrie is Van Oord ook het afgelopen jaar blijven investeren in nieuwe activiteiten en innovatie, licht de jury haar keuze toe. “De onderneming bevindt zich in de voorhoede van bedrijven die bijdragen aan de versnelling van de energietransitie in Nederland. Naast baggeren en offshore olie en gas is onder leiding van Pieter van Oord offshore wind uitgegroeid tot de derde pijler onder het bedrijf. Van Oord investeert in geavanceerde schepen en bouwt enorme windprojecten op zee.”

 

Opvolger van Erik de Neef (KRVE)

Pieter van Oord is de 37e havenondernemer op rij die de sinds 1981 bestaande onderscheiding krijgt uitgereikt. De prijs is ingesteld door de toenmalige Rotterdamse havenpersclub Kyoto. Hij wordt de opvolger van Erik de Neef, voorzitter van de Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht (KRVE).

Pieter van Oord (Vianen, 1961) geeft sinds 2008 leiding aan het familiebedrijf dat halverwege de 19e eeuw werd opgericht. Onder zijn leiding betrok Van Oord in 2012 een nieuw hoofdkantoor in de schaduw van de Van Brienenoordbrug. Behalve bij de onderneming heeft Pieter van Oord ook altijd maatschappelijke betrokkenheid getoond, van Rotterdam tot in het verre buitenland.

 

(foto Van Oord Dredging and Marine Contractors)

Uitreiking

De onderscheiding zal Pieter van Oord, geheel naar traditie, worden uitgereikt op de tweede maandagavond van het nieuwe jaar, 8 januari 2018, tijdens een feestelijke bijeenkomst aan boord van de Smaragd 2. Op die avond zal voorzitter Frank de Kruif van de Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar uitgebreid ingaan op de beweegredenen om Pieter van Oord te benoemen tot Havenman van het Jaar 2017.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -