Peter Pesselse leidt ThyssenKrupp Veerhaven

0

Peter Pesselse is de nieuwe CEO van ThyssenKrupp Veerhaven in Brielle en Ertsoverslagbedrijf Europoort CV in Rotterdam. Hij volgt Horst Steinhoff op, die op 31 december 2013 met pensioen ging.

 

Peter Pesselse.

Pesselse is 51 jaar. Hij heeft in de scheepvaart en logistiek verschillende posities bekleed in Europa en Azië. zo werkte hij onder meer bij Hapag Container Lines en Mitsui OSK Lines. Namens Mitsui was hij onder meer betrokken bij de oprichting van de Rotterdam World Gateway-terminal op Maasvlakte 2.

ThyssenKrupp Veerhaven is in Europa één van de modernste en meest toonaangevende duwvaartrederijen in de droge bulksector, die met een eigen vloot van axht duwboten, één havenduwboot en circa 120 duwbakken ertsen en kolen vanuit de ARA-havens naar het Duitse achterland transporteert. Zusterbedrijf Ertsoverslagbedrijf Europoort CV (ook onderdeel van ThyssenKrupp) is een van de grootste overslagbedrijven van massagoed in Europa. Op een locatie van ongeveer 100 hectare slaat EECV op jaarbasis circa 28 miljoen ton ijzererts en kolen over- en op.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.