Personeel waterbouw krijgt er 1 procent bij

0

FNV Waterbouw, CNV Vakmensen en de Vereniging van Waterbouwers hebben overeenstemming bereikt over aanpassing van de CAO Waterbouw. Die heeft een looptijd van één jaar: van 1 april 2014 tot en met 31 maart 2015.

De CAO-lonen worden per 1 april verhoogd met 1 procent. De structurele eindejaarsuitkering wordt in 2014 met 0,5 procent verhoogd naar 3 procent. De partijen hebben verder afgesproken dat een aantal vergoedingen met 5 omhoog gaan.

Gezond eten
Na publicatie van het SER-advies daarover – dat halverwege dit jaar verwacht wordt – gaan werkgevers en werknemers nog praten over aanvullende verzekeringen op CAO-niveau. De vakbonden en bedrijven zijn ook overeengekomen om een pilot te houden ter verbetering van gezond eetgedrag aan boord van schepen.
Daarnaast is een afspraak gemaakt over het op peil houden van de certificaten van werknemers als ze werkloos raken, zodat zij weer snel kans maken op een nieuwe baan en behouden blijven voor de waterbouwsector. De partijen zijn het er ook over eens dat de bedrijven in de sector een inspanningsverplichting hebben om werknemers met afstand tot de arbeidsmarkt (Wajongers) in dienst te nemen en/of werkervaringsplaatsen aan te bieden.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.